Mandalarajzolással, színezéssel


A MANDALA évezredek óta használt szanszkrit szó. Legtöbbször kör alakú minta. Maga a mandala évezredek óta használatos meditációs eszköz. A keleti és a nyugati kultúrákban, díszítőművészetekben fontos szerepük volt, valamint ma is igen sokszor használják. A természetben az élőlények formájában és színükben is felfedezhető. Barlangrajzokon, 7-8000 éves mezopotámiai mintákban, inka, maja, buddhista, kelta, arab művészetekben, a templomépítészetben mindig megtalálható.


Ceruzával színezett mandala


Minden egyes mandala színeket, fényeket sugároz. Mindig a külső világmindenség és belső énünk sűrített mása. A szabályos, ritmikusan ismétlődő minták képesek energia rendszerünket befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állítani.

Az agyi féltekéink között harmonikus összeköttetést teremt. Ezáltal nyugtat, regenerál, beindítja szervezetünk öngyógyító képességét. Növeli az agy kapacitását, segíti az összefüggések megértését, a tanulást, képességek kifejlesztésére is kiválóan alkalmas. A mandalák megemelik az ember energiaszintjét.

"Minél jobban vagy képes összpontosítani valami fontos dologra, annál nagyobb az esélyed arra, hogy el is érjed."
 Bryan Tracy


Mandala és tudomány

Biológiailag is bizonyított, hogy a fény közreműködésével folyik az élő szervezetekben a biofizikai és a biokémiai folyamatok zöme. A szemünkön keresztül a retinában lévő sejtek az elektromágneses hullámokat ingerületekké alakítják át, ennek alapján az agy képet alkot. Ez alapján látunk. Érdekesség, hogy ha nagyon közelről nézünk valakinek a szemébe, jól kivehető a MANDALÁRA jellemző rajzolat. A bőrünkkel is érzékelünk, és a fénnyel való kapcsolat hatására fotokémiai folyamatok indulnak be. A látható és a láthatatlan hullámhosszú fények gyógyító energiáját a szervezet továbbítja az enzimek segítségével a megfelelő irányokba. A kapott ingerek alapján működnek szerveink jobban vagy kevésbé. Ez azt is jelenti, hogy működésük fénnyel, színekkel, elektromágneses rezgésekkel befolyásolható. Ez a tudományos magyarázata a mandalák energetizáló erejének is.
© 2013, készítette: DC-Stúdió