Gnld- termékek az egészség jegyében„A GNLD 1958-ban jött létre és több mint 50 országban van jelen; olyan termékskálával rendelkezik, melyre valóban büszkék lehetünk, mert mindegyik kidolgozását alapos tudományos kutatás előzte meg és előállításuk a "természet ihlette, tudomány alkotta" elven alapul. A GNLD-nek saját Tudományos Tanácsadó Testülete és Globális Tudományos Hálózata (SAB) van, az előbbi tagjai híres és elismert tudósok saját területükön.”

A GNLD ezen filozófiai elve - "azt tenni, ami helyes" - áll minden egyes általunk kidolgozott és előállított termék mögött. A teljes integritásra való törekvés valamint a GNLD egyetlen célja, hogy "pozitív változást hozzon az emberek életébe" meghatározó helyet biztosít cégünk számára a hasonló profilú társaságok sorában, ez az, amire mindannyian büszkék lehetünk és, amit nemes egyszerűséggel GNLD különbségnek nevezünk. A GNLD olyan hírnévre tett szert iparágon belül, mellyel egyik-másik cég sem rendelkezik. Ez egy olyan érték, mely vezető helyet biztosít a többi étrend-kiegészítőt gyártó cég között, és ami még ennél is fontosabb, hogy termékeink nagyon jó minőségűek és valóban működnek.

Mi az, ami megkülönbözteti a GNLD-termékeket a többitől?
 • Szinergikusak: hatóanyagaik egymás hatását felerősítik
 • Biokompatibilisek: élő, a szervezetnek jó, a táplálkozási lánc részét képező, 100 %-ban hasznosuló tápanyagokat jelent, ami több mint "természetes"
 • Komplexek: egy terméken belül találhatók vitaminok, ásványi anyagok, ahogy a természetben is előfordulnak, némelyikben gyógynövények is
 • Koncentrált forma jellemzi őket, pld. a Betaguard nevű 1 db méregtelenítő zöldségkivonat kapszula 3.8 kg zöldség antioxidáns tartalmának felel meg
 • Természetesek: a természetben mindenféle ártó anyag és GMO-mentesen, /génmanipulált/, természetes körülmények között állítják elő őket
 • Tudományos háttér segíti létrejöttüket, fejlesztésüket

"Az vagy, amit megeszel" tartja a közismert mondás, amit annak idején édesanyja azért mondogatott, hogy rávegye a helyes étkezésre. Több ez azonban, mint egy jó kis mondás, ez egy mély igazság. A gyorsétkezés világában meglepő-e, hogy romlik az Ön egészsége? Minden áldott nap a népesség 95%-a nem jut hozzá a jó egészséghez szükséges elegendő tápanyaghoz. Ugyanakkor az emberek 75%-a olyan ételeket fogyaszt, amelyek kifejezetten károsak az egészségére. Amikor nem jut hozzá ahhoz, amire szüksége van, viszont túl sokat fogyaszt abból, amire nincs szüksége, táplálkozási hiányosságokat alakít ki étkezésében, és kiteszi magát annak a veszélynek, hogy kialakuljanak a hiányos táplálkozást kísérő negatív hatások.

A GNLD olyan étrend-kiegészítőket fejlesztett ki, amelyek célja, hogy segítsen Önnek betömni ezeket a táplálkozási lyukakat étrendjében.”Acidophilus Plus


"A laktobacilusok, tehát azok a mikroorganizmusok, amelyekre természetesen szükségünk van, a bélrendszerben élnek, és az emésztőrendszer egészséges működéséhez járulnak hozzá. Ezek a laktobacilusok segítik szervezetünket a B vitaminok termelésében, segítenek védekezni bizonyos betegségeket okozó baktériumok ellen, segítenek megemészteni a laktózt, amelyre sok ember érzékeny, valamint egy hatékonyabb működésre stimulálják az immunrendszert.Ezek a jótékony laktobacilusok meggátolják a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását.A laktobacilusok száma lecsökkenhet a helytelen táplálkozás, betegség, hasmenés, antibiotikumok vagy gyógyszerek szedése, vagy alkoholfogyasztás következtében. Az Acidophilus Plus semlegesíti a szervezetünkben jelenlévő káros baclilusokat, és megteremti az egészséges egyensúlyt, aminek köszönhetően jobban fogjuk érezni magunkat."
http://www.gnld.com/store/Product.aspx?STORE_ID=17&CATEGORY_ID=3947&NAV_CATEGORY_ID=3918&product_id=11236

Fizikai egészségünk tehát legnagyobb mértékben emésztőrendszerünkön keresztül a szervezetünkbe bejuttatott étel-ital minőségétől és stresszkezelő képességünktől függ. Mindez könnyen átlátható és érthető, ha tudjuk, hogy ezen a ponton keresztül vagyunk elsődlegesen kapcsolatban a külvilággal. Alapvető fontossággal bír annak egészsége, mivel működése közérzetünket nagyban befolyásolja, és egyértelműen jelzi, ha valami nincs rendben. Ezért kell odafigyelni pl. az évek alatt szinte fájdalommentesen kialakuló, kevéssé ismert alattomos betegségre, a cöliákiára, ami az egész szervezetet érintő autoimmun-betegség, és a gyomor-bélrendszerből indul ki.

"A betegség kiváltója a kalászos gabonafélékben lévő sikér (glutén) egyik fehérjecsoportja, a gliadin, amit az ember normálisan az étkezései során fogyaszt el. A lisztérzékenység leggyakoribb formájában glutén fogyasztása hatására jellegzetesen sérül a vékonybél nyálkahártyája, ami emésztőrendszeri panaszokat és súlyos tápanyag-felszívódási zavarokat okoz. Kezelése gluténmentes diétával lehetséges, de gyógyítani egyelőre nem tudjuk. A lisztérzékenység alapvetően örökletes, kialakulásában azonban környezeti tényezők is szerepet játszhatnak, melyek közül a legfontosabb, hogy a táplálékkal glutén, pontosabban annak alkoholban oldódó formája, gliadin kerül a szervezetbe. A glutén a búza, az árpa, a rozs és a zab magjában található gliadinból és gluteninből álló fehérjekeverék. Ez az anyag teszi a lisztet ragadóssá, tartja össze a lisztes tésztákat."
   
Egészséges és sérült bélnyálkahártya a károsodott bélbolyhokkal.


"A lisztérzékenység nem allergia, de a gliadin ahhoz hasonlóan antigén-antitest reakciót, immunválaszt vált ki a vékonybélben. A vékonybél nyálkahártyájának felületét bélbolyhok növelik, hogy a tápanyagok minél nagyobb felületen szívódhassanak fel. Az immunreakció következtében a bélbolyhok elpusztulnak (boholy-atrófia). A felszívó felület rendkívüli csökkenése miatt valamennyi tápanyag felszívódása romlik, emésztési, felszívódási zavar (malabsorptio) jön létre. Legfontosabb következményei az alultápláltság, vitamin- és ásványi anyag-hiány, és ennek nyomán különböző betegségek (pl. vérszegénység, csontritkulás). A folyamat feltáratlan részletei miatt egyelőre nem tudjuk, miért indul meg az immunválasz némelyeknél szinte a gluténnal való első találkozáskor, és alakul ki betegség, másoknál pedig csak jóval később, felnőttkorban. Biztos, hogy a bélbolyhok nyálkahártyája valamiért áteresztőbbé válik a gliadin molekula számára. Ebben valószínűleg több tényező együttes hatása a bűnös, többek között szerepet játszhatnak kémiai és mechanikai hatások, gyulladásos folyamatok, fertőzések.

Viszonylag új felfedezés, hogy az emberi bélből és székletből kimutatható egyik adenovírus szerkezeti hasonlóságot mutat a mérgező gliadinnal. A lisztérzékeny betegek 90%-ánál sikerült kimutatni, hogy előzőleg adenovírus 12-es fertőzésen estek át, és valószínűsíthető, hogy a vírus elleni immunválasznak lehet szerepe a cöliákia kialakulásában. Az immunrendszer a fertőzés után a gliadin-sajátfehérje komplexre is úgy reagál, mint egy kórokozóra. A cöliákia legtípusosabb tünetei a hasmenés, akaratlan, kóros fogyás és a gyengeség. Ezek a diagnosztizált lisztérzékenyek 80 százalékára jellemzők.A felnőtteknél 20-50, leggyakrabban 35-40 éves kor között jelennek meg az emésztőrendszeri tünetek. Egyik legjellemzőbb az elhúzódó, illetve ismételten jelentkező hasmenés, de székrekedés is előfordulhat. A beteg puffadásra panaszkodik. A felszívódás zavara miatt idővel másodlagos tünetek jelentkeznek”, amelyek részletesen a következő linken olvashatók: http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/liszterzekenyseg/316
Nem véletlen: már Arisztotelész is figyelmeztette kortársait, hogy:"a halál a belekben lakozik."

Mindenki saját magát ismeri legjobban, azaz önmagának legjobb orvosa lehet, ha nem hagyja figyelmen kívül szervezete jelzéseit!


Hasznos linkek:

 Probiotikumok - a jó baktériumok szerepe
 A gnld-termékek és a szinergia
 GNLD étrend-kiegészítők biokompatibilitása: a szervezet számára optimális minőségű és mennyiségű összetétele


Olvasásra ajánlott:
 • Dr. Natasha Campbell-McBrideMD: GAP-szindróma - Az emésztés és a pszichológia kapcsolata
 • Szendi Gábor: Paleolit Életmód Magazin 2014/2
 • Dr. William Davis: Búzahas
 • David, dr. Perlmutter: Gabonaagy
 • Dr. László Mária: Minden lényeges tudnivaló a Candidáról
 • Szendi Gábor: Napfényvitamin
 • https://www.tenyek-tevhitek.hu/napfeny-vitamin-konyv-a-d-vitaminrol.htm
© 2013, készítette: DC-Stúdió